איך לבנות תכנון אסטרטגי לתוכן

במסגרת תפקידי כמנהלת מדיה דיגיטלית לבעלי עסקים, הדבר הראשון שאני עושה בתחילת העבודה המשותפת שלי עם הלקוחות הוא לחקור את העסק שלהם לעומק ולייצר תכנון אסטרטגי לפחות לחודש אחד קדימה ולעיתים גם לכמה חודשים קדימה (הכוונה היא לייצר את כל התוכן מראש- הרעיונות, הכתיבה, והויז'ואל .

אין ספק שזו המשימה הכי גדולה ומאתגרת שלי במהלך החודש, ושמתי לב שגם לי וגם לבעלי עסקים אחרים יש נטייה לדחות אותה ככל הניתן.

אז היום אני אשמח לתת לכם כמה טיפים שעוזרים לי להתגבר על הדחיינות ולסיים את המשימה הזו בהצלחה, ביעילות וביצירתיות:

  1. נערוך רשימה של כל הפלטפורמות השיווקיות שלנו מהפלטפורמה החשובה לנו ביותר, זו שמירב הלקוחות שלנו מגיעים ממנה ושבה הכי טבעי וקל לנו לייצר תוכן ועד לזניחה ביותר, כגון: פייסבוק, בלוג, יוטיוב, אינסטגרם, ניוזלטר, פינטרסט וכד'.

עבורי לדוגמא- הפלטפורמה השיווקית הכי משמעותית היא הקהילה שלי ועבורה אני מייצרת את מירב התוכן שלי ומנתבת את יתר הפלטפורמות אליה. ( השיווקיסיטים ).

  1. נרשום מהו מספר הפעמים האידיאלי והריאלי שנרצה לעלות בפלטפורמות תכנים מדי חודש.
  2. נפרוס את כל הפלטפורמות ומספר הפעמים החודשי על גבי קובץ אקסל/ וורד.

כאשר נציין לעצמנו מהי הפלטפורמה המרכזית שלנו ואיך יתר הפלטפורמות שלנו יגרמו לקהל להגיע אלייה, התוכן ביתר הפלטפורמות, יהיה די דומה ומבוסס על התוכן בה, אך נשים לב כן לשנות אלמנטים מסויימים כגון גודל התמונה ושימוש בתמונה שונה לכל פלטפורמה, בבלוג נרחיב יותר באינסטגרם נקצר את המלל וכד'.

נזכור- כדי שהתוכן שלנו ילכוד את תשומת הלב של הקהל שלנו הוא לא חייב להיות מושלם אלא בעל מחשבה, יצירתיות וערך. תמיד אעדיף להעלות משהו לא מושלם מאשר לא להעלות כלל. תמיד אפשר להשתפר.

לגוון בסוגי הפוסטים על פני החודש- פוסטים קצרים, ארוכים, עם תמונה, עם סרטון, לייב, סקר, מכירתיים, בעלי ערך.

  1. התוכן עצמו- כדאי ליצור תכנים שגורמים למעורבות-

תוכן אקטואלי לרוב זוכה למעורבות ועניין.

תוכן חם שיצרנו- תוכן שנשאלנו עליו או קיבלנו עליו תגובות, תמיד אפשר לפתח אותו לעוד זוויות.

תוכן שהצליח לנו בעבר- נבדוק בסטטיסטיקות של פייסבוק, אינסטגרם, יוטיוב ודומיהם אילו פוסטים קיבלו הכי הרבה מעורבות ותגובות ונעמיק בתוכן שלהם או ניצור תכנים שדומים להם.

למי שמתחזק קהילה- ניתן ליצור תוכן שאנשים מתעניינים בו על ידי שאילת חברי הקבוצה באופן ישיר "מה מעניין אתכם". אני לדוגמה שואלת בשאלות כניסה "מה הייתם רוצים ללמוד בקהילה" ומכינה פוסטים על שאלות ונושאים שחברי הקהילה מעלים.

מיחזור פוסטים ישנים/שדרוג שלהם/ הרחבה שלהם- אף אחד לא יזכור מה כתבתם לפני חצי שנה או שנה, שווה מדי פעם לעבור על תכני עבר ולראות איך אפשר להפיק מהם את המירב.

  1. Outsourcing

כמובן, זה לא תמיד מתאפשר להוציא משימות החוצה כשאין הכנסות כדי להצדיק את זה, אבל-  אני מאמינה שאנשי מקצוע טובים יכול להעלות את הרמה של התוכן והנראות ובעקבות זאת לייצר את ההכנסות הרצויות לנו. וכמו כן לחסוך לנו זמן ומאמץ שגם הם שווים כסף.

אם בכל זאת אין לכם אופציה לשלם לאנשים באופן ישיר, שווה גם לבדוק אופציות כמו ברטרים או

Fiver

שמאפשרות

אאוטסורסינג במחירים נמוכים או תמורת שירות שלכם.

אם אין לכם אופציה לשכור את שירותיו של צלם מקצועי, תוכלו לצלם בעצמכם (יש לי פוסט מדהים עם מלא טיפים על כך, רוצים לקרוא? רשמו לי בתגובות ואשלח לכם לינק) או שימוש בתמונות חינמיות (אם תרצו רשימה של אתרי תמונות חינמיים מוצלחים רשמו לי ואשלח לינק).

אני לדוגמה- עשיתי המון צילומים מקצועיים בעזרת צלמות מוכשרות חלק עבור ברטר וחלק בתשלום מלא ואני חושבת שזה משדרג מאוד את הנראות של הפוסטים שלי ומצדיק את העלות.

עיצבו לי ב Fiver פתיח מהמם לערוץ יוטיוב בסכום שווה ממש של 90 ש"ח.

אם יש לכם רעיונות נוספים רשמו בתגובות

בהצלחה 

חן אסולין, השיווקסיטית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם...